ירושות

עם מותו של אדם, ישנן שתי אפשרויות לחלוקת עיזבונו: האחת -הנפטר ערך צוואה. השניה- הנפטר לא ערך צוואה.

אם הנפטר ערך צוואה, הירושה תתחלק על פי רצון הנפטר ולפי הצוואה. אם הנפטר לא השאיר אחריו צוואה, הירושה תתחלק על פי דין ולפי חוק הירושה.

חוק הירושות מסדיר את כללי הירושה בעקבות מותו של אדם. החוק קובע שבמות אדם יועבר עזבונו ליורשיו על פי דין או על פי צוואה. החוק קובע מיהם יורשיו של אדם ומהו סדר העדיפויות ביניהם בקבלת הירושה. הוא קובע מהו תוקף הצוואה וכיצד ניתן להגיש התנגדות לצוואה.

מי הם היורשים החוקיים:

מי שהיה במות המוריש בן/בת זוגו/זוגתו, ילדי המוריש וצאצאיהם, הורי המוריש וצאצאיהם, הורי הוריו של המוריש וצאצאיהם.

להלן סדר המדרגות על פי הם נקבעים ירושות לפי סדר העדיפויות:

מדרגה א – ילדיו, נכדיו וניניו של המוריש.

מדרגה ב – הוריו, אחיו ואחיותיו ואחיינו של המוריש.

מדרגה ג – סבו וסבתו ודודו ובני דודו של המוריש.

במעמד חלוקת ירושות, על פי הסדר זה מתחילים לבדוק באם קיימים קרובים במדרגה הראשונה, במידה ולא עוברים למדרגה השניה וכן הלאה.

בקשה לצו ירושה:

בהנחה והנפטר לא השאיר אחריו צוואה, יצטרכו היורשים להוציא לו ירושה למנוח.

כיצד מוציאים צו ירושה?

על מנת להוציא צו ירושה, רשאי כל אחד מן היורשים על פי דין להגיש בקשה למתן צו הירושה. זאת, בניגוד לבקשה למתן צו קיום צוואה אותה רשאי להגיש את הבקשה רק מי שהינו יורש על פי הצוואה. הבקשה לקבלת צו ירושה תוגש לרשם הירושות.

בבקשה לצו ירושה נדרש לפרט אודות המבקש, היורשים, חלקם של כל אחד מהיורשים על פי דין, האם יש קטינים או מסתלקים מהעיזבון, מה הרכוש שהותיר המנוח כולל ועוד שאלות רבות.

הבקשה יכולה להיות מוגשת באופן מקוון באמצעות כרטיס חכם (משרדנו מגיש בקשות באופן מקוון ובאופן מהיר ויעיל) או באופן ידני. על מגיש הבקשה לשלם אגרת פתיחת בקשה ואגרת פרסום.

בהנחה והכל תקין, יקבל המבקש את צו הירושה. צו הירושה שיתקבל מפרט רק את זהות היורשים של המנוח ומה חלקו של כל אחד מהם בעיזבון על פי חוק הירושה. צו הירושה אינו מפרט את הרכוש הנכלל בעיזבון, ואינו עוסק בהיקף העיזבון. מבחינת רשם הירושה, אשר מנפיק את הצו, אין כל משמעות לשווי נכסי העיזבון שהותיר אחריו המנוח.

בקשה לצו קיום צוואה:

לאחר מות אדם, ובמידה והמנוח השאיר אחריו צוואה, נדרש לבקש צו קיום לצוואה.

את הבקשה ניתן להגיש באופן מקוון לרשם הירושות או בהגעה פיזית למשרדי הרשם לענייני ירושה או באמצעות עורך דין.

בקשה לצו קיום צוואה באופן מקוון ניתנת רק במקרים הבאים:

  • כאשר הצוואה המקורית מצויה בידי המבקש.
  • כאשר בידי המבקש העתק צוואה, והצוואה המקורית מופקדת אצל הרשם לענייני ירושה.
  • כאשר בידי המבקש העתק צוואה, ובית המשפט לענייני משפחה התיר את הוכחת הצוואה בהעתק.

בכל יתר המקרים יש לשלוח בקשה לצו קיום צוואה בדואר או להגיע אל משרדי הרשם לענייני ירושה במחוז הרלוונטי.

 

משרדנו מתמחה בהליכי חלוקת הירושה וביניהם בבקשות לקבלת צו ירושה. חשוב מאוד להיעזר בעורך דין בעל הידע הנכון המכיר את כללי החלוקה על מנת ליעל, לזרז ולקבל צו ירושה תקין בהקדם. יש להבין שכל טעות במילוי הטופס יכולה לגרור החזרה, תיקונים, זמן והתעסקות מיותרת.

 

שאלות ותשובות
טובת הלקוח חשובה לנו יותר מכל דבר. אנו מאמינים בשירות אישי ומקצועי, בשיתוף מלא יחד עם הגדרת מטרות ויעדים משותפים למשרד וללקוח. נשתף אתכם באסטרטגיה המשפטית, נעדכן לאורך שלבי הטיפול וניהיה זמינים לשאלות 24/7.
כמשרד עורכי דין הנותן שירותים משפטיים, חשוב לנו לתת מענה לכלל האוכלוסיה. אף על פי כן, משרדנו לא יקח על עצמו תיק בתחום בו אנו לא מתמחים ב 100% ושאיננו בטוחים במלוא האחוזים שנוכל לנצח עבור הלקוח שלנו.
זה משתנה. ישנם תיקים שאנו עובדים בהם על בסיס הצלחה וגובים אחוז מהסכום שיפסק וישנם מקרים בהם נדרוש מקדמה או תשלום ראשון. כך או כך אנו שמים את טובת הלקוח לפנינו ומשתדלים לגבות מחירים הוגנים בהתאם ליכולתו ולכיסו של כל אדם.
עורכי הדין במשרדנו ביצעו ומבצעים תפקידים של כונסי נכסים, נאמנים, מנהלי עיזבון ויועצים משפטיים לחברות ופרטיים.
תחומי התמחות נוספים
יצירת קשר